Get Adobe Flash playerRendelő:

H-1085 Budapest, Mária utca 13.


Telefon:

06-1-266-76-77

06-30-932-38-62

E-mail:

info@feisalclinic.hu


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerKezelések-Implantátum

Fogainkat leggyakrabban fogszuvasodás (káriesz) vagy fogínysorvadás (parodontózis) következtében veszítjük el, de baleset is lehet az okozója a fogvesztésnek. A foghiányt a lehető legrövidebb időn belül meg kell szüntetni. Sok pácienst zavar a részleges vagy teljes protézis, aminek nem megfelelő rögzítése estén gyakran kellemetlen mellékhatások jelentkezhetnek: a rágási funkciók és a beszéd is korlátozódhat. Kisebb foghiányok, illetve egy fog hiányának megszüntetéséhez a szomszédos fogak bevonásával és lecsiszolásával addig egészséges fogak is feláldozásra kerültek az eddigi fogpótlási módszerekkel.(pl.: híd). Az implantáció egy korszerű fogorvosi terápia, mellyel a fent leírt fölösleges áldozatok és kellemetlenségek elkerülhetők.

Az implantátumok a hiányzó fogakat helyettesítik, úgy, hogy az eredetivel szinte teljesen megegyező hatás is elérhető. Az úgynevezett műgyökér, a korábbi fog(ak) helyére, az állkapocsban kerül(nek) elhelyezésre (implantálásra). A gyógyulási idő alatt a csont benövi az implantátumot, így rögzítve azt a csontban. A három hónapos gyógyulási idő alatt, az implantátumok a nyálkahártya (fogíny) alatt helyezkednek el, ami ebben az időben védi őket a terheléstől.

Ez után a fejet (felépítmény) becsavarják az implantátumba, amin rögzítik az "új fogat", mint más esetekben a hagyományos koronákat.

Az implantátumokat biológiailag semleges titánból készítik, így a szövetbarát anyag kilökődésére nem kell számítani.

Az alapos fog-, és szájápolás elengedhetetlen az implantátum hosszú élettartama érdekében csakúgy, mint a természetes fogaknál. Csak kellő mértékű szájhigiéné esetén javasolhatja fogorvosa implantátum beültetését. A nem kielégítő fog-, és szájápolás az implantátumok elvesztéséhez is vezethet.


Implantátum behelyezése a következő esetekben ellenjavallt:

- Növekedésben lévő gyermekeknél

- Súlyos szívbetegeknél

- Magas vérnyomásban szenvedőknél

- Csontbetegségben szenvedőknél

- Gyógyszer, drog, vagy alkoholfüggőségben szenvedők esetében

Állandó háziorvosi ellenőrzés mellet cukorbetegek is kaphatnak implantátumot.| Webmester |

Copyright © 2013. Minden jog fanntartva. Feisal Clinic H-1086 Budapest, Mária u. 13. Telefon: 06-1-266-76-77